П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Промокнути – платно: створили вулицю з дощем на вимогу (ВІДЕО)

Важливо

Емірати пропонують туристам ще одну незвичайну розвагу. У Дубаї з’явилася високотехнологічна вулиця, на якій завжди йде дощ. Волога погода та опади – рідкість для цієї пустельної близькосхідної країни, тому задоволення від води з небес буде платним.

Про це розповідає Khaleej Times. 

Викликати дощ в ОАЕ будуть науковими методами. Точкова зміна клімату на окремо взятій вулиці стала можливою завдяки вченим з Товариства сприяння прикладним дослідженням імені Фраунгофера, що у Німеччині.

За задумом творців незвичайної вулиці, клімат тут має нагадувати південь Франції: середня температура становитиме +27 °С, дме легкий морський бриз зі швидкістю 5 км/год, вологість повітря — 60%. Розташована на вулиці брассерія з відповідною кухнею додасть місцю середземноморського колориту.

Дощова вулиця розташована у кварталі “Лазуровий берег” на знаменитому штучному архіпелазі “Світ” (The World). Йдеться про кілька насипних островів, які контурами нагадують континенти Землі. “Світ” знаходиться за 4 кілометри від берегової лінії Дубая в Об’єднаних Арабських Еміратах.

На “Французькій Рив’єрі” Дубая готують до відкриття чотири п’ятизіркові готелі – “Монако”, “Канни”, “Сан-Тропе” та “Ніцца”.

Вулиця, де завжди дощить, знаходиться на території готелю “Монако” і буде доступна безоплатно тільки його гостям, пише видання The National news. Інші туристи можуть вимокнути під “європейською” зливою за 300 дирхамів (це приблизно 80 доларів). Поки що туристична атракція офіційна не відкрита. У неї навіть немає офіційної назви: хтось називає її Французькою вулицею, а хтось – Дощовою.

Це не перша спроба Еміратів залучити туристів за допомогою води, що ллється зверху. Раніше в Шарджі відкрилася “Кімната дощу”. Там можна потрапити під тропічну зливу і не намокнути: спеціальні датчики відстежують положення тіла відвідувачів, і вода ллється довкола, залишаючи людину сухою.

Як розповідало раніше BitukMedia, у пустелі збудують оазу-тунель завдовжки 93 км, “вертипорт” для повітряних таксі та гігантську будівлю у формі Місяця.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі