Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заради світового океану – чоловік прожив під водою 74 дні

Важливо

Колишній американський військовий водолаз, офіцер ВМС Джозеф Дітурі встановив світовий рекорд із тривалості життя під водою. Він безперервно пробув 74 дні на глибині 9 м. Офіцер планує лишатися під водою 100 днів – усе заради привернення уваги до світового океану.

Про це повідомляє UPI.

Дітурі отримав військову підготовку до занурень із насиченням. Така техніка дозволяє людині занурюватися з аквалангом на 100 м і глибше.

Тепер він бере участь у проекті “Нептун”, який стартував 1 березня цього року. Його запустив Фонд розвитку морських ресурсів. На мені – дослідження океану та привернення уваги до потреби зберегти його. Крім того, проект “Нептун” вивчає вплив компресії на психологію та фізіологію людського тіла.

Про те, що він побив рекорд, Дітурі повідомив у своєму Twitter у минулу суботу.

“Сьогодні я побив світовий рекорд життя під водою. Цікавість до відкриттів привела мене сюди. Моя мета з першого дня полягала в тому, щоб надихнути майбутні покоління, взяти інтерв’ю вчених, які вивчають підводне життя, і дізнатися, як людський організм функціонує в екстремальних умовах”, – написав він.

Підводне помешкання Дітурі має площу 9,3 кв. м. Там він проводить заняття зі студентами із біомедичної інженерії, а також проводить щоденні заміри своїх життєвих показників.

Зображення
9 квітня до дверей помешкання Дітурі припливла акула. “Я благословенний”, прокоментував він це у своєму Twitter. Фото: Joseph Dituri, Ph.D/Twiitter

Серед показників, які досліджують, – аналіз крові, УЗД, електрокардіограма та тести на стовбурові клітини. Для цього до Дітурі регулярно спускаються медики. Також екс-військовий тестує штучний інтелект, який має виявляти захворювання.

Як повідомляло BitukMedia, 40-річна Бет Ніл із Південної Африки та 33-річний канадієць Майлз Клутьє встановили світовий рекорд із тривалості поцілунку під водою. Їх поцілунок тривав 4 хв та 6 сек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі