П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні встановили біоінтегрований протез собаці (ВІДЕО)

Важливо

Харківські ветеринари встановили біоінтегрований протез тер’єру, який втратив лапу внаслідок російського обстрілу касетними снарядами. Протез надрукували на 3D-принтері. Це перша подібна операція харківських спеціалістів.

Про це повідомив y Facebook хірург із Харкова Віталій Клубань.

Чорний тер’єр із Харкіської області вагою 56 кг втратив лапу, потрапивши під обстріли російськими касетними снарядами. Тварина тоді гуляла у саду.

Немає опису світлини.

Господарі змогли провезти собаку через лінію фронту та передали його ветеринарам. Операцію провели на базі Салтівської ветеринарної клініки – філіалу Харківського ветеринарного госпіталя.

Імплант надрукували на принтері на основі тривимірної комп’ютерної моделі 3D metal tech. Судячи із рентгену, металеві деталі приєднали до залишків кістки. Як видно з відео, собака вже пристосувався до штучної кінцівки і загалом успішно пересувається з її допомогою.

Як повідомляло BitukMedia, бойовий пес, якому довелося відгризти собі лапу, щоб втекти від бойовиків, вже вдруге поїхав до Польщі. Кане-корсо Вася проходить там реабілітацію, звикає до протеза. Пес роками служив у розвідувальному взводі морської піхоти в зоні АТО/ООС, а коли потрапив у ворожу пастку, зробив все, аби повернутись до своїх побратимів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі