Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не минуло і 200 років: виявили дві невідомі картини Рембрандта

Важливо

Два невідомі портрети пензля Рембрандта виявили у приватній колекції творів мистецтва британської родини. Їхня оціночна вартість становить від 5 до 8 млн фунтів стерлінгів.

Про це з посиланням на аукціонний будинок Christie’s повідомляє Financial Times.

Йдеться про портрети літніх чоловіка та дружини з Лейдена, датованих 1635 роком. На той час Рембрандт вже мав репутацію затребуваного художника. Живописець написав знайому йому подружню пару — Яна Віллемса ван дер Плуйма та його дружину Яапген Карелс.

Мистецтвознавці натрапили на роботи Рембрандта, коли проводили звичайну оцінку полотен. Зізнаються, що не одразу зрозуміли, що перед ними картини “великого голландця”. “Дивно, що ці картини ніколи раніше не вивчалися. Згадок про них в літературі про Рембрандта немає”, – зазначив представник Christie’s Генрі Петтіфер.

1824 року ці твори придбали на аукціоні Christie’s предки сім’ї, особистість яких не розкривається. Картини ніколи не виставлялися на загальний огляд.

Аукціонний будинок відправляв полотна на аналіз експертам Рейксмузеуму в Амстердамі. Цей Державний музей Нідерландів експонує та досліджує велику частину творчої спадщини Рембрандта, зокрема й епічне полотно “Нічна варта”. Там провели дослідження та підтвердили авторство знаменитого живописця. 

На початку липня портрети надійдуть у продаж у виставкових залах Christie’s у Лондоні. За оцінками фахівців, вартість двох картин становить від 5 до 8 млн. фунтів стерлінгів.

Рекорд Рембрандта на аукціоні Christie’s був встановлений у 2009 році. Тоді “Портрет чоловіка з підбоченими руками” був проданий за 20,2 млн фунтів стерлінгів.

Як розповідало раніше BitukMedia, навесні система штучного інтелекту проаналізувала картину невідомого художника, придбану в Чикаго, та визначила з ймовірністю у 97%, що її написав Рафаель.

А у музеї Бредіуса в Гаазі (Нідерланди) понад сто років зберігався ескіз, виконаний олійними фарбами. Весь цей час його вважали “грубою імітацією” Рембрандта. Тепер експерти визнали, що це оригінал.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі