Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Аеропорт для повітряних таксі запустять протягом трьох років

Важливо

Протягом трьої років у Дубаї в ОАЕ обіцяють запустити “вертипорт” для повітряних таксі. Машини будуть злітати вертикально. Розробники обіцяють, що повітряні таксі будуть екологічно чистими.

Про це повідомляє CNN.

Дизайн “вертипорту” розробила британська фірма Foster + Partners. Таксі будуть злітати вертикально і будуть забезпечувати швидкісне сполучення між найпопулярнішими точками емірату. Також термінал об’єднають із

Термінал для таксі розташують поруч із міжнародним аеропортом Дубая (DXB) і інтегрують в існуючі мережі аеропортів, а також навколишні транспортні вузли.

Foster + Partners проектирует терминал Vertiport в Дубае — изображение 1 из 3
Foster + Partners

На наданих Foster + Partners зображеннях видно термінал, розташований на підвищенні – це має полегшити зліт і посадку літаків. Будівля огинає аеродром, з’єднуючи зали прильоту та вильоту та відкриваючи міську панораму.

Як повідомляло BitukMedia, китайська компанія XPeng Inc. провела в Об’єднаних Арабських Еміратах успішні випробування таксі, що літає. Це поки що прототип. Він не перевозить людей. Але у майбутньому такі машини можуть стати альтернативою наземному транспорту і вирішити проблему міських заторів, впевнені розробники.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі