Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робот вперше запліднив людську яйцеклітину – ним керували через консоль PlayStation (ВІДЕО)

Важливо

Спеціальний робот у центрі репродуктології “Новая надія” у американському Нью-Йорку зміг вживити людський сперматозоїд у яйцеклітину. Оператор зробив це за допомогою віддаленого контролю. Тепер народяться дві дівчинки – перші люди, яких створив робот.

Про це повідомляє сайт МІТ.

Яйцеклітину запліднили у чаші Петрі за допомогою голки, яка містила сперматозоїд. Оператор керував процесом віддалено, а контролював його за допомогою камери спостереження.

Співробітник, який провів операцію, не мав досвіду проведення штучного запліднення, а роботом керував за допомогою ігрової консолі Sony PlayStation 5.

Результатом стали два здорові людські ембріони. Це будуть перші дівчата, яких створив робот. Загалом, робот запліднив більше 10 яйцеклітин.

Робота-репродуктолога розробила іспанська компанія Overture Life. Її голова Cантьяго Мунне каже, що нинішня ціна за спробу штучного запліднення надто висока, і така послуга має коштувати дешевше. На думку розробника, з таким роботом процедуру зможе провести і звичайний гінеколог.

Зараз компанія подала патент на “біочіп”. Це буде ємність, де об’єднуються чоловіча та жіночі яйцеклітини і через п’ять днів ембріон можна підсаджувати жінці.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканка Керолін Кларк зі штату Мічиган стала першою за 138 років жінкою в родині свого чоловіка Ендрю, яка народила дівчинку. Стать дитини визначили ще восени завдяки гаданню на печиві.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі