Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Відновити зв’язок з природою”: на продаж виставили безлюдний острів

Важливо

У Шотландії виставили на продаж безлюдний острів Барлокко. Тут ніколи нічого не будували. Острівець вважається територією “особливого наукового інтересу”. Але придбати його можна

Про це розповідає CNN. 

Площа острова Барлокко складає близько 100 тис. квадратних метрів. На ньому лише гальковий пляж та ставок, в якому збирається дощова вода. Вода зі ставка забезпечує водою худобу та диких тварин протягом зимових місяців.

Щоб потрапити на острів, потрібно плисти човном від міста Гейтхаус-оф-Фліт. На пляжі західної сторони поставити човен на якір або висадити його на берег. Але під час відливу можна спробувати доїхати до острова трактором чи квадроциклом. Можна навіть прийти пішки.

Острів виставили на продаж за 150 тисяч фунтів стерлінгів (190 тисяч доларів).

Гарні краєвиди приваблювали на острів художників у XIX та XX століттях. Припускають, що покупкою Барлокко можуть зацікавитись люди, які хочуть “відновити свій зв’язок з природою”.

Згідно з офіційними документами, ніхто ніколи не звертався за дозволом на будівництво на острові, тому покупець мав би дослідити можливості розвитку території з місцевою владою.

Як розповідало раніше BitukMedia, частина унікального хорватського острова в Адріатичному морі, який туристи прозвали Острів кохання, виставлена на продаж.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі