Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нащадки Габріеля Гарсіа Маркеса передумали та опублікують його невиданий твір

Важливо

Нащадки Габріеля Гарсіа Маркеса навесні 2024 випустять його невиданий твір “Ми побачимося в серпні”. Колумбійський письменник залишив роботу над ним у 2004 році через проблеми зі здоров’ям. Нині родина вирішила, що робота варта публікації і в незавершеному вигляді.

Про це розповідає The Guardian.

“Ми побачимося в серпні” – збірка оповідань про жінку середніх років, яка щороку 16 серпня відвідує могилу своєї матері у невеликому містечку та ділиться з нею своїми переживаннями. Робота налічує близько 150 сторінок.

Біограф Маркеса Джералд Мартін розповідав Associated Press, що спочатку ця робота замислювалася як коротке оповідання, яке мала увійти до книги з чотирьох не пов’язаних одна з одною історій.

Після смерті автора у 2014 році роман майже десять років пролежав в архіві Техаського університету. Весь цей час вважалося, що робота всесвітньо відомого автора, якого ласкаво звали Габо, так і залишиться неопублікованою, оскільки його родині було незручно публікувати незакінчений твір.

“Досі позиція двох дітей Маркеса полягала в тому, що книгу не буде опубліковано. Схоже, вони змінили свою думку після прочитання рукопису”, – сказав Хайме Абелло, директор Фонду Габо.

Наприкінці квітня діти Маркеса, Родріго та Гонсало, заявили, що вважають роботу надто цінною, щоб ховати її від Колумбії та всього світу, на який романи Маркеса в стилі магічного реалізму мали великий вплив.

Уривок зі збірки у 2014 році опублікувало іспанське видання La Vanguardia. То була історія про курортний роман головної героїні Анни Магдалени Бах. Критики тоді відзначили “еротично заданий тон в описі сюжету, піднесений деталями про тропічну чарівність острова, пейзажі, музику та місцевих жителів”.

Вихід “Ми побачимось у серпні” заплановано приурочити до десятиліття з дня смерті Маркеса. Книжку випустить видавництво Penguin Random House. Вона з’явиться у всіх іспаномовних країнах, окрім Мексики. Потім роман перекладуть на англійську, французьку, німецьку та арабську.

Гарсіа Маркес – знаменитий колумбійський письменник-прозаїк, журналіст, видавець та політичний діяч, Нобелівський лауреат з літератури 1982 року. Він один з найбільш відомих представників напряму “магічний реалізм”, автор романів “Проклятий час”, “Сто років самотності”, “Кохання під час холери” та інших. Письменник помер у Мехіко 17 квітня 2014 року, на 88-му році життя.

Як розповідало раніше BitukMedia, на книжкову премію Астрід Ліндгрен вперше номінували дитину.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі