П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці взялися за розробку “народної” крилатої ракети

Важливо

Волонтери з Василькова на Київщині взялися за розробку малої крилатої ракети “Трембіта”. Кажуть, багато компонентів загальнодоступні, а тому розробити її можна в гаражі – і ворог не накриє військовий об’єкт.

Про ідею розповів очільник проекту інженер Сергій Бірюков у Facebook.

“Трембіту” планують використовувати для ураження засобів ППО, склади боєприпасів чи місця зосередження особового складу супротивника.

Бойова частина – термобарична або комбінована уламково-фугасна. Запуск можна здійснювати за допомогою пневмокатапульти або твердопаливного прискорювача. Двигун у неї – пульсуючий повітряно-реактивний. Він працює на звичайному бензині і не має жодної рухомої деталі.

Одна із задач “Трембіти” – це виснаження ППО ворога. До того ж, відзначає Бірюков, розробка його команди буде в рази дешевша, ніж ракети засобів ППО. Ракета має достатню ефективну площу розсіювання та помітний тепловий слід – супротивник буде розпізнавати її як пріоритетну ціль.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні почали розробку підводних дронів-торпед Toloka, скорочено – TLK. Вони зможуть орієнтувати та GPS та на власні сонари. Згідно із графіками, торпеда може доплисти із Одеси не лише до Криму, а й до Бердянська.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі