Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ні – самотності: папуг навчили дзвонити один одному по відеозв’язку (ВІДЕО)

Важливо

Американські вчені навчили папуг дзвонити один одному по відеозв’язку. Мета експерименту – допомогти птахам не почуватись самотніми. І, схоже, піддослідним це сподобалось.

Про це розповідає The Guardian.

Дослідження продемонструвало, що домашні папуги, яким давали здійснювати відеодзвінки іншим птахам, почувалися менш самотніми. Вони поводилися соціально, частіше чепурилися, співали і грались.

Справа в тому, що у дикій природі чимало папуг живуть великими зграями. Вимушена ізоляція в приміщенні власника може викликати в них психологічні проблеми. Тоді птахи розгойдуються, ходять з боку в бік і вищипують в себе пір’я.

Дослідники припустили, що відеозв’язок міг би частково імітувати соціальне життя у спільноті. Для цього вони зібрали та проаналізували понад 1000 годин відеозйомки 18 домашніх папуг. І птахи справді … повеселішали.

Спочатку птахів навчили дзвонити в дзвіночок, а потім через своїх власників торкатися фотографії іншого птаха на екрані планшета, аби вийти з ним на зв’язок.

В результаті папуги за час експерименту навмисно зателефонували один одному 147 разів. На думку вчених, птахи зрозуміли, що спілкуються з родичами, тому що їхня поведінка була схожа на ту, що спостерігається в реальних умовах.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США п’ятирічний папуга-утікач повернувся додому завдяки вмінню комунікувати. Птах “порозумівся” з гостями великодньої вечірки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі