Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Непроханий гість: папуга-утікач поспілкувався з незнайомцями і повернувся додому

Важливо

П’ятирічний папуга, що втік з дому в американському місті Кейп-Корал, штат Флорида, повернувся додому завдяки вмінню комунікувати. Птах “порозумівся” з гостями великодньої вечірки.

Про це повідомляє Yahoo News.

Брент Чадвел, власник зелено-червоного папуги на прізвисько Тікі, дбав про свого улюбленця практично від самого його народження. Тікі зник, коли дружина Чадвела вийшла з дому, щоб прибрати на веранді.

Після зникнення папуги чоловік у відчаї обійшов усі околиці і запитував кожного зустрічного, чи не бачили вони зеленого птаха. Він також опублікував пости про пошуки Тікі у соцмережах і місцевих пабліках. Щодня до і після роботи Чадвел виходив на пошуки папуги – дуже побоювався, що птаха з’їдять хижаки.

“Він дуже милий та доброзичливий. Він не кричить і не б’ється. Він розмовляє та цілий день вимовляє милі звуки. Його важко не любити”, – розповів господар птаха. Чадвел сподівався, що у пошуках води та корму папуга приземлиться в чиємусь подвір’ї і його помітять. Але час йшов, а Тікі не знаходився. “Мій дім здавався таким мертвим і порожнім без йогої постійної балачки”, — сказав він.

Лора, дружина Брента Чадвела, та Тікі. Фото – Yahoo

Через три дні Бренту повідомили, що його папуга завітав на великодню вечірку на задньому дворі одного з будинків. Птах почав “розмовляти” з випадковими людьми і привернув цим їхню увагу. Один з гостей почув, як хтось повторює: “Ку-ку!”. Він подумав, що це діти грають у хованки. Обернувшись, чоловік побачив яскравого папугу. Одна з гостей вечірки, яка працює ветеринаром, упіймала Тікі і занесла його до будинку – напоїти і нагодувати. Потім родина почала шукати інформацію про зникнення папуги в соцмережах і побачили пост Чадвела.

“Тікі знайшли, і тепер він у безпеці вдома! Дякую всім!” – написав Чедвел під цим знімком. Фото – Facebook/Brent Chadwell

Радості господаря не було меж. Він забрав вихованця, і Тікі повернувся додому. “Він був такий щасливий! Він закричав: “Ку-ку!” — і тулився дзьобом до мого обличчя. Я сказав йому, що щасливий, що він знайшовся”, — розповів Брент Чадвел.

Чоловік висловив подяку сім’ї, яка знайшла папугу, і всім людям, які допомогли поширити інформацію про його зникнення.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у нідерландському місті Хертогенбос суд зобов’язав повітроплавця сплатити компенсацію господарю папуг. Його вартісні пташки побачили повітряну кулю і померли від переляку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі