Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гільзи від снарядів з-під Бахмутa перетворили на церковні дзвони (ВІДЕО)

Важливо

У храмі Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ у Овідіополі на Одещині гільзи від снарядів калібром 155 мм перетворили на дзвони. Гільзи прибули від військових із Бахмута.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Одеського прикордонного загону.

Гільзи перетворили на дзвони за сприяння капелана прикордонників отця Андрія Ляшика.

Сам храм побудували у 2018 році учасники АТО. Тепер на подвір’ї поруч із церквою встановили п’ять дзвонів, виготовлених із гільз. Їх не переплавляли, але відполірували та підлаштували, аби вони звучали гармонійно.

“Дякуємо усім нашим захисникам, дякуємо нашим воїнам, дякуємо волонтерам за ці дзвони, за дзвони перемоги в каплиці святої Покрови Пресвятої Богородиці в Овідіополі, які, як відлуння війни будуть нагадувати всім нам про відважний подвиг наших захисників”, – сказав отець Андрій.

Як повідомляло BitukMedia, полковник запасу Володимир Поляков, колишній керівник Кременчуцького військового ліцею, а нині начальник штабу цивільного захисту  та керівник військово-історичного музею ВПУ№ 7 м. Кременчука збирає у музей свідчення російсько-української війни. Поляков сам був на фронті на початку російського вторгнення після Революції Гідності. Тепер, разом зі студентами та викладачами, допомагає військовим і розповідає відвідувачам про війну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі