П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Таємниці горища: знайдено 500-річну скриньку китайського імператора

Важливо

Американська сім’я знайшла на горищі свого будинку скриньку китайського імператора Сюаньде. Артефакт пролежав там півстоліття. Тепер її продадуть з аукціону, вартість скриньки оцінюють у 10 тисяч доларів.

Про це повідомляє FOX News.

Кольорову скриньку знайшли нащадки майора Едварда Коплстона Редкліффа. Він воював на Західному фронті під час Другої світової війни. Як з’ясувалося, чоловік придбав її на аукціоні в Лондоні 1946 року. У 1967 році чоловік помер, і відтоді вона спочивала на горищі родинного будинку.

Майор Редкліфф придбав рідкісну скриньку, виготовлену для китайського імператора 15-го століття, яка зберігалася в шафі на сімейному горищі з 1967 року. Фото – SWNS

Скринька зроблена з міді та прикрашена зображеннями гранатів та золотих гілок. Антиквари з’ясували, що річ належала китайському імператору Сюаньде з династії Мін, який панував у XV столітті, а саме з 1426 до 1435 рроку. Загалом для правителя виготовити п’ять таких скриньок — на всіх є особливі ієрогліфи, що маркують його власність. Три артефакти зберігаються у музеях, два — у приватних колекціях.

Аукціон, на якому скриньку буде виставлено на продаж, запланований на травень 2023 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, 76-річна Керол Болін із американського Вермонта отримала любовні листи, які її батько Клод Смайт писав дружині Марі під час Другої світової. Ці листи знайшла інша пара 30 років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі