Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як стати зіркою: лінивець завітав на стартовий майданчик космодрому (ВІДЕО)

Важливо

Симпатичний лінивець став зіркою трансляції запуску космічного робота-корабля до Юпітера. Тварина пробралася на космодром і потрапила в кадр під час прямої трансляції запуску ракети. Тепер у порушника є ім’я, власні хештеги і чимало занепокоєних шанувальників.

Про це розповідає Says.

14 квітня з космодрому Куру у Французькій Гвіані в космос вирушила міжпланетна станція JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) Європейського космічного агентства (ESA). Мета місії – пошук океанів під крижаною поверхнею супутників Юпітера.

ESA вело пряму трансляцію запуску на YouTube та на своїх сторінках у соцмережах, яку дивилися мільйони людей по  всьому світу. Однак тут у трансляції раптово змінилась “картинка” — на екрані з’явився лінивець, який сидів у траві біля стартового майданчика і дивився просто в камеру. Тварина повільно повертала голову, немов позуючи.

Глядачі злякались, що лінивець може постраждати під час запуску ракети і почали масово просити у коментарях до трансляції  зробити щось для порятунку тварини. Зрештою хтось зі співробітників космодрому чи то забрав лінивця, чи то відігнав його в безпечне місце.

Лінивець, що завітав на стартовий майданчик, став справжньою зіркою – навіть зумів затьмарити запуск JUICE для глядачів. Тварині дали ім’я Жерар. Скорочено, Джеррі. 

ESA запровадило для Джеррі власні хештеги #gojerry and #ohhurryupjerry. Весь інтернет був дуже занепокоєний подальшою долею лінивця, адже знаходитися поряд з місцем запуску ракети небезпечно. Однак у ESA запевняють, що Джеррі живий і здоровий. Проте користувачам все ще дуже цікаво, як він взагалі там опинився.

Між тим, це не дивно. Французька Гвіана знаходиться на північно-східному узбережжі Південної Америки. Її територія покрита вологими тропічними лісами, в яких мешкає безліч тварин, зокрема лінивців.

Це не перший випадок, коли тварин ловили на гарячому під час космічних запусків. Ще в 2013 році стало вірусним зображення “космічної жаби” – маленька жаба стрибає  під час запуску ракети NASA LADEE. Ще один вірусний інцидент пов’язаний з “космічним кажаном” у 2009 році. Рукокрилого знайшли на паливних баках іншої ракети NASA, що готувалася до запуску.

У 2013 році нещасна жаба, ймовірно, загинула під час запуску космічного корабля NASA – LADEE з льотного центру Воллопса у Вірджинії. Фото – NASA.

Як розповідало раніше BitukMedia, одним з атрибутів ракети, що вирушила до Юпітера, став нанесений малюнок 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі