Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В космічний простір підіймається французька ракета з малюнком юної українки

Важливо

Французька ракета-носій Ariane 5 повністю готова до запуску місії Juice з європейського космодрому в Французькій Гвіані. Одним з атрибутів ракети стане нанесений малюнок 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної. Цей малюнок переміг у 2021 році на міжнародному конкурсі малюнків Європейського космічного агентства.

Про це розповідає Житомирська обласна державна адміністрація.

Дівчинка малює фактично з дворічного віку. Це захоплення принесло їй справжню “космічну” перемогу. Ярина Закалюжна стала переможницею Міжнародного конкурсу Juice up your rocket! Art competition, організованого Європейським космічним агентством (ESA). Загалом в конкурсі взяли участь 2600 дітей з 63-х країн світу. Фіналістами стали 12 маленьких художників, які надіслали свої малюнки на тему космічної експедиції до Юпітера.

У своїй переможній роботі Ярина намалювала планету Земля, яка передає Юпітеру корабель, що буде її вивчати, а супутники із захопленням спостерігають політ.

Наразі одна з мрій дівчинки – дочекатися завершення польоту, який триватиме до 2031 року та очікувати прибуття на Землю, як раз на Яринчине 18-річчя.

Програма Juice – це передова місія до глибинної частини Сонячної системи. Після восьмирічної подорожі до Юпітера космічний корабель проведе докладні спостереження за газовим гігантом та його трьома великими супутниками: Ганімедом, Каллісто та Європою. Місія дозволить оновити дані супутників Юпітера за допомогою потужного набору інструментів, що дозволить дізнатися більше про ці небесні тіла як про потенційні місця проживання.

Фото – Житомирська ОВА, ESA

Як розповідало раніше BitukMedia, астрономи Смітсонівської астрофізичної обсерваторії повідомили про виявлення в Юпітера 12 нових супутників. З ними та відомими раніше газовий гігант став тимчасовим переможцем у змаганнях із Сатурном.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі