Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дві українки потрапили до списку найвпливовіших людей 2023 року за версією Time

Важливо

Американський журнал Time включив першу леді України Олену Зеленську та українську юристку-правозахисницю Олександру Матвійчук до списку 100 найвпливовіших людей року. Діяльність Зеленської та Матвійчук відзначили в категорії “Лідери”.

Cписок впливових знаменитостей опублікували на сайті журналу.

Загалом журнал розбив впливових людей на шість категорій – “Лідери”, “Титани”, “Новатори”, “Кумири”, “Діячі мистецтва” та “Інноватори”.

Олена Зеленська очолила рейтинг “Лідерів”. У цій же категорії, разом із Олександрою Матвійчук, знаходиться і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Вона могла втекти. Але залишається, тому що свобода і демократія заслуговують на захисників. Вона залишається, щоб показати світові, що серце і надія можуть змусити навіть найбільшого тирана видаватися маленьким. Вона залишається заради своїх дітей — заради їхнього майбутнього і майбутнього всіх українців”, – написали у дописі про Зеленську.

Щодо Матвійчук, то автор згадав, що її організація “Центр громадянських свобод” отримала минулого року Нобелівську премію миру – разом із російськими та білоруськими правозахисниками.

“Насильство проти мирного населення є злочином проти суспільства, демократії та людства. Однак його надто часто вчиняють безкарно, особливо проти жінок і дівчат. Тому робота, яку виконує Олександра та її організація, є такою нагальною та важливою”, – йдеться у дописі.

Серед митців першим визначили актора Майкла Джордана. Кумирів очолила Дженіфер Кулідж із “Американського пирога” та “Білявки у законі” – за ексцентричність та оригінальність.

Серед “Новаторів” найпершою назвали реперку Доджу Кет. А рейтинг “Титанів” очолила Анджела Бассет, нижче від неї – Ліонель Мессі та Бйонсе. Список інноваторів очолив Боб Айгер – колишній президент та генеральний директор компанії The Walt Disney Company.

Як повідомляло BitukMedia, aктивісти UAnimals розмістили на Алеї слави у Голлівуді зірки, присвячені тваринам, які перебувають на межі зникнення через українсько-російську війну. Ця акція тимчасова – у рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі