Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поруч із Томом Крузом – українські тварини на межі зникнення отримали зірки на Алеї слави у Голлівуді

Важливо

Активісти UAnimals розмістили на Алеї слави в американському Голлівуді зірки, присвячені тваринам, які перебувають на межі зникнення через українсько-російську війну. Ця акція тимчасова – у рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine.

Про це МЗС України повідомило на сторінці у Facebook.

“Активісти UAnimals нагадали світові, що через війну росії в Україні можуть назавжди зникнути степовий орел, бурий ведмідь, євроазійська рись, чорний лелека та крапчаста сипуха”, – йдеться у дописі.

Зірки із назвами та зображеннями цих тварин розмістили поруч із зірками Тома Круза, Френка Синатри, Арнольда Шварценеггера та інших акторів Голлівуду.

Загалом, під загрозою зникнення опинилися понад 80 видів тварин, нагадують еко-активісти. 20% природоохоронних територій України потерпають від війни. 10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповали росіяни.

Як повідомляло BitukMedia, волонтерка Наталія Попова, керівниця Центру порятунку диких тварин, врятувала із зони бойових дій левів, тигрів, ведмедя та інших тварин. Разом із UAnimals вона рятує тварин із гарячих точок та визволених територій. Загалом врятувала від окупантів понад 600 звірів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі