Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтерка вивезла із-під обстрілів 13 левів, контуженого ведмедя та інших диких тварин

Важливо

Волонтерка Наталія Попова, керівниця Центру порятунку диких тварин, врятувала із зони бойових дій левів, тигрів, ведмедя та інших тварин. Разом із UAnimals вона рятує тварин із гарячих точок та визволених територій. Загалом врятувала від окупантів понад 600 звірів.

Про це повідомляє ШоТам.

“У мене зараз у трьох вольєрах сидять 13 левів, два тигри, леопард. Ми взагалі не розраховані на таку кількість, тому вони в мене сидять, де тільки можливо. Тому що під обстрілами їх не кинеш”, — розповідає Попова.

Наталя рятувала тварин, які потерпали від жорсткого поводження, із 2018-го. А з початком повномасштабного вторгнення рятує тварин із зони бойових дій та звільнених територій.

Із Донеччини евакуювали вагітну левицю. Її планували відправити до заповідника за кордоном, але за день до від’їзду вона народила трьох левенят. Тепер ціла родина готується до переїзду.

Леопард зі Сватівського району також готується до переїзду в іншу країну. Із Краматорська вивезли наляканого та знводненого лева. Але зараз він уже одужує.

У Ямполі Донецької області був приватний зоопарк. Коли волонтери прибули, вони виявили живим лише одну тварину – гімалайського ведмедя, але він був контуженим. Його теж вилікували та відправили закордон.

“І Франція, і Нідерланди, і Іспанія. Та всюди. Також Америка, Африка”, — розповідаж Наталія Попова, куди вона із соратниками відправляє тварин.

Як повідомляло BitukMedia, київські рятівники тварин із Kyiv animal rescue group та волонтери вивезли із Бахмута 200 тварин – бродячих та тих, що покинули господарі. Багато чотирилапих перебували у критичному стані.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі