Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поранені та змучені – волонтери врятували 200 хатніх тварин із Бахмута

Важливо

Київські рятівники тварин із Kyiv animal rescue group та волонтери вивезли із Бахмута 200 тварин – бродячих та тих, що покинули господарі. Багато чотирилапих перебували у критичному стані.

Про історію порятунку розповідає Вечірній Київ.

Допомогти вивезти тварин із міста під обстрілами зоозахисників попросили волонтери, які рятують людей. Команда здійснила два заходи – у перший вивезли 50, у другий – 150 тварин.

Також із собою брали корм для власників тварин, які досі лишаються у місті зі своїми улюбленцями. Ті чотирилапі теж мають критичний стан і переховуються у підвалах разом із людьми.

“У Бахмуті люди ледве виживають, не те що тварини. Немає світла, води та тепла. Мешканці палять буржуйки та якось виживають з улюбленцями у темних підвалах. Безпритульні тварини взагалі не мають, де заховатися від обстрілів”, – розповідає Михайло Сторожук, волонтер та співзасновник “Kyiv animal rescue group”.

Волонтери розповідають, що є кілька груп евакуації тварин. Перша – коли вивозять господарів, і господарі не можуть залишити тварину саму. Тоді чотирилапих везуть одні волонтери, а людей – інші.

Друга група – безпритульні поранені чи контужені тварини. Третя – безпритульні тварини, не пристосовані для життя на вулиці – короткошерсті коти та собаки. Четверта група – усі тварини, яким вистачило місця.

Усі фото: KARG

Під час евакуації волонтери пережили різні історії. Одну кішку господарі закрили вдома, але після прильоту вибило двері і тварину контузило. Її забрали сусіди.

В іншому будинку господар зачинив двох котів та трьох собак, коли його клали у лікарню. Деякі тварини уже не могли рухатися і лежали. Їх евакуювали під загрозою обстрілу, машину ставили так, аби не бачили росіяни.

Допомогти “Kyiv animal rescue group” можна за реквізитами:

  • на спорядження: Privat 4 149 439 311 787 133
  • на корм тваринам: Privat 4 731 185 621 097 846

Фінансова допомога на карту Monobank: 4 441 114 445 873 266

Paypal: karg.paypal@gmail.com.

Як повідомляло раніше BitukMedia,волонтер Денис Христов вивіз із донецької прифронтової Карлівки місцевого фермера, а разом із ним 71 козу, 45 кур, двох кішок та собаку. Чоловік не бажав залишати господарство попри близкість фронту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі