П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стоп аб’юз: поліція інформуватиме жінок про минуле їхніх бойфрендів

Важливо

Міністерство внутрішніх справ Іспанії вживає чергових заходів, щоб допомогти припинити випадки домашнього насильства. Прийнято рішення інформувати жінок, якщо їхні партнери за останні п’ять років були фігурантами справ про аб’юз.

Про це пише The Mayor.

Йдеться про спеціальний протокол проти насильства, який надає національній поліції повноваження інформувати жінок про історію жорстокого поводження їхніх романтичних партнерів, якщо такі є.

Доступ до інформації  автоматичним не буде. Жінки будуть проінформовані лише в тому випадку, якщо ризик вчинення їхнім партнером гендерно зумовленого насильства вважатиметься релевантним, високим або екстремальним, і якщо їхня судимість датується попередніми п’ятьма роками.

Поліція проведе індивідуальну оцінку, щоб визначити, чи потрібно це робити, коли буде подана нова скарга або винесено попередження з вимогою втручання поліції.

Крім того, поліцейські повинні пов’язати серйозність цієї історії з рівнем уразливості жертви, щоб визначити, чи повинна остання знати про це, щоб брати активну участь у своєму самозахисті.

Виняток зроблять лише для жінок, чиї дані вже є в базі жертв ґендерного насильства VioGen – вони дізнаються про минуле свого хлопця одразу.

Так жінок хочуть превентивно захистити від аб’юзу. Такі заходи стали наслідком серії демонстрацій проти гендерного насильства. Адже лише за грудень минулого року в Іспанії 11 жінок загинули від рук своїх партнерів. А за весь 2022-й – 49.

Як розповідало раніше BitukMedia, Перша леді України Олена Зеленська презентувала застосунок для жінок, які зазнають домашнього насильства.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі