Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Унікальний експеримент – штучний інтелект 17 годин керував винищувачем

Важливо

Виробник HIMARS-ів корпорація Lockheed Martin створила унікальний тренувальний тактичний винищувач VISTA X-62A. Корпорація розробила штучний інтелект, який 17 годин керував цим літаком у повітрі.

Про це повідомили на офіційному сайті корпорації.

Тренувальний політ відбувся у грудні 2021-го. Літак вилетів із військової бази Едвадрс.

Штучний інтелект керував модифікованим винищувачем F-16D Block 30 Peace Marble Il. Літак є секретною розробкою двох дочірніх компаній Lockheed Martin – Skunk Works та Model Following Algorithm.

VISTA означає “випробувальний літак зі змінною симуляцією в польоті”. Це тренажер, який створює для пілотів різні ситуації, щоб вони училися на них реагувати. Серед інших удосконалень, він має покращені датчики. Також літак може самостійно “думати”, створюючи власну програму тренувань для пілотів.

VISTA дозволить одночасно розробляти дрони і штучний інтелект, каже Крістофер Коттінг, директор Школи льотчиків-випробувачів ВПС США.

Зараз літак інспектують, після чого він відновить польоти.

Як повідомляло BitukMedia, y Чернівцях студенти створили технологічний хаб та розробляють дрони різного призначення та рації для українських військових. Займаються у вільний час. У багатьох юнаків батьки захищають Україну на фронті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі