Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Кришталеві кістки” – не завада. Волонтерка створила хаб для військових та переселенців

Важливо

Відома на Дніпропетровщині волонтерка Ольга Пометун через вроджену крихкість кісток і має зріст 1 м 5 см. Попри це вона організувала штаб для переселенців, де надає їм гуманітарну допомогу.

Історію жінки розповідає ТСН.

Попри те, що Ольга має крихкі кістки – таких людей називають «кришталевими» – через травму під час народження вона перестала рости. Жінка розповідає, що з 10 до майже 18 років вона не ходила – у неї часто виникали переломи, які взагалі не зросталися.

Попри хворобу, Ольга навчилася водити машину та навіть готувалася до участі у параолімпійських змаганнях із плавання. Каже, лікарі взагалі дивувалися, як вона може плавати.

Після початку повномасштабної війни Ольга взялася до волонтерської діяльності. Складом із гуманітарною допомогою, яким керує, Ольга пересувається за допомого ходунків.

«Ми допомагали військовим, евакуювали дітей, приймали людей, які поїхали транзитом крізь нас із Маріуполя та Харкова», – розповідає жінка.

Волонтери як допомагають переселенцям, так відправляють на передову допомогу військовим. Аби віддячити, українські захисники побудували для Ольги невеликий пункт обігріву на складі, де вона працює, привезли сувенір – рештки касетної ракети системи «Ураган» –   та лишили свої автографи на українському прапорі.

Як повідомляло BitukMedia, члени та учасниці волонтерського центру “Паляниця” у Запоріжжі виготовили для військових окопні свічки у формі сердець. Акцію приурочили до Дня усіх закоханих.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі