П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надихнувся Бенксі – на Андріївському узвозі проведуть виставку художника-двірника

Важливо

9 квітня о 14:00 у Музеї-майстерні Кавалерідзе у Києві відкриють виставку київського двірника і художника-аматора 72-річного Леоніда Бурковського. На експозиції виставлять понад 70 полотен.

Про це повідомляє Вечірній Київ.

Бурковський самостійно організував виставку своїх картин біля свого будинку. Після цього на нього звернула увагу публіка. Тепер понад 70 робіт Бурковського будуть представлені в музеї на Андріївському узвозі.

Чоловік розповідає, що живописом захоплюється понад 20 років. Пише абстракції. Час знаходить після роботи.

“Після перегляду фільму про Бенксі я надихнувся взятись за власну виставку. І зробив це просто неба біля свого будинку. Перш за все, мені було цікаво почути думки про мої картини. Як висновок, людям сподобався мій вернісаж: один за одним витягали телефон, щоби сфотографувати”, – розповідає двірник.

Олександра Савенок, завідувачка виставкового відділу Музею-майстерні Кавалерідзе, знайшла контакти Леоніда та домовилася про виставку.

“Картини Леоніда заслуговують на те, щоби їх побачили сотні людей. Це абстракція, де кожен знайде щось своє. Його історія нетипова, а роботи — глибокі. І щоби відвідувачі відчули це, ми відібрали понад 70 картин й готуємось до відкриття експозиції”, — говорить Олександра.

Як повідомляло BitukMedia, pідкісну картину голландського художника Пітера Брейгеля-молодшого знайшли у приватному будинку на півночі Франції. Це одна з версій його знаменитої роботи “Сільський адвокат” (“У нотаріуса”). Полотно оцінили у 800 тисяч євро. Сім’я володіє ним з 1900 року, але вважала копією.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі