П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не помічена ціле століття: в приватному будинку виявили рідкісну картину Брейгеля

Важливо

Рідкісну картину голландського художника Пітера Брейгеля-молодшого знайшли у приватному будинку на півночі Франції. Це одна з версій його знаменитої роботи “Сільський адвокат” (“У нотаріуса”). Полотно оцінили у 800 тисяч євро. Сім’я володіє ним з 1900 року, але вважала копією.

Про це пише The Guardian.

Пітер Брейгель-молодший написав роботу висотою 112 см та шириною 184 см у 1615-17 роках. Як вона потрапила до нинішніх власників, невідомо. Нещодавно вони вирішили оцінити своє майно та запросили експерта Мало де Люссака з аукціонного дому Daguerre Val de Loire. Той надіслав картину на аналіз до Німеччини. І тут полотно всіх здивувало – виявилось справжнім.

“Коли власники усвідомили значимість полотна, попросили сфотографувати їх на його тлі — на тлі картини, з якою вони жили багато років. Це було і кумедно, і зворушливо”, – розповів Де Люссак. Особливо з огляду на те, що полотно багато років висіло в їхньому будинку просто за дверима.

Вартість знахідки оцінюють у 800 тисяч євро. Картину планують продати на аукціоні в Парижі.

Пітер Брейгель-молодший народився 1564 року в Брюсселі. Писав пейзажі, релігійні сюжети та сцени з сільського життя. 

Пітер Брейгель-молодший народився 1564 року у Брюсселі у родині фламандського художника Пітера Брейгеля-старшого. Його молодший брат Ян Брейгель також був художником. Брейгель-молодший писав пейзажі, релігійні сюжети та сцени з сільського життя. На його полотні “Сільський адвокат” хаотична черга з селян в адвокатській конторі. Цю тему живописець 17-го століття відтворив в своїх роботах щонайменше 90 разів. Окрім підписаних та датованих версій, існують десятки подібних полотен, авторство яких не підтверджено. Натомість автентична версія картини 1617-го року зберігається в паризькому Луврі.

Як розповідало раніше BitukMedia, у музеї Бредіуса в Гаазі (Нідерланди) понад сто років зберігався ескіз, виконаний олійними фарбами. Весь цей час його вважали “грубою імітацією” Рембрандта. Тепер експерти визнали, що це оригінал.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі