Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тримається із усіма – тринога слониха потрапила на зворушливе відео

Важливо

Тринога слониха Вутомі із південноафриканського заповідника Zuka Private Game Reserve вразила співробітників своєю поведінкою. Попри серйозну травму тварина тримається стада на рівні із іншими самицями.

Відео опублікував YouTube-канал LatestSightings.com.

Відео зняв співробітник заповідника, контент-мейкер Ділан Понс. Він їхав разом зі своєю групою і побачив стадо слонів. Як відомо, стадами ходять лише слонихи, і у них матріархат. Самці-слони тримаються окремо і самотньо.

Понса дуже вразила сила слонихи і воля до життя. Також його здивувало те, що він побачив на Вутомі сліди води, а це значить, слониха не лише навчилася ходити разом із усіма, але й купатися. Хоча на відео помітно, що слониха значно накульгує.

Вутомі могла втратити кінцівку через потрапляння до мисливської пастки чи нападу хижака. Понс відзначив, що стадо було дуже уважне до Вутомі.

“Якщо ви бачите Вутомі або будь-яких інших тварин із ознаками старих травм поблизу дороги, я рекомендую дати їм місце, щоб уникнути додаткового стресу до їх і без того важкої ситуації. Зрештою, ми знаходимося в їхньому середовищі. Повага є надзвичайно важливою у спілкуванні з цими ніжними велетнями “, – закликав Понс відвідувачів заповідника.

Як повідомляло BitukMedia, 53-річний екскурсовод сафарі Еммануель Сауті зняв відео битви слона із крокодилом у річці Луангва у Замбії. Плазун вхопився за хвіст слона, однак той виявився більш дужим.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі