Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Битва століття – крокодил спробував потопити слона за хвіст (ВІДЕО)

Важливо

53-річний екскурсовод сафарі Еммануель Сауті зняв відео битви слона із крокодилом у річці Луангва у Замбії. Плазун вхопився за хвіст слона, однак той виявився більш дужим.

Про битву монстрів розповідає UPI.

Для початку пояснимо, що у крокодила слабко розвинуті м’язи щелепів, які дозволяють кусати і жувати. Ці плазуни відривають шматок здобичі і заковтують його цілком. Для цього вони трусять головою з боку в бік або, якщо під водою, обертаються вздовж повздовжньої осі – як штопор.

Слони ж, у свою чергу, добре плавають під водою і люблять купатися, коли глибина водойми це дозволяє. Ось під час одного такого запливу один із африканських слонів і впіймав на свій хвіст крокодила.

На відео видно, як слон прямує на берег і обертається в різні боки, намагаючись скинути крокодила. Спочатку поки плазун у воді і його навіть не видно, він все ще тримається за хвіст. Але коли слон виходить на мілину, у крокодила не вистачає сил, і він розтискає щелипи.

Сауті розповідає, що його емоції були сплутані. Зрештою він почав боятися за крокодила, адже слон величезний і міг би легко роздушити його.

Певно, плазун був дуже голодний, раз вирішив напасти на слона, припускає гід. Адже зазвичай ці плазуни харчуються меншою здобиччю – антилопами та рибою.

Як повідомляло BitukMedia, iндуїстський храм у штаті Керала, що на півдні Індії, замінив живого слона на його механічну копію. Відтепер у традиційних святах та обрядах братиме участь робот. Зоозахисники вказують – це допоможе проводити заходи без жорстокості.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі