П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Священного слона замінили на його механічну копію (ВІДЕО)

Важливо

Індуїстський храм у штаті Керала, що на півдні Індії, замінив живого слона на його механічну копію. Відтепер у традиційних святах та обрядах братиме участь робот. Зоозахисники вказують – це допоможе проводити заходи без жорстокості.

Про це розповідає Peta.India 

Модель заввишки три метри важить 800 кг. Вона тримається на залізному каркасі. Вартість такої конструкції оцінюється приблизно у 6 тис. доларів.

Робота подарувала індійська актриса Парваті Тірувоту з PETA India (“Люди за етичне поводження з тваринами”). Ця зоозахисна  організація закликає до відмови від експлуатації тварин. Вона пропонує відправити й інших слонів на пенсію до притулків, де вони могли б жити без ланцюгів.

“Ми сподіваємось, що інші храми також подумають про те, щоб замінити живих слонів робослонами для своїх ритуалів”, – сказав священник храму Ірінджадаппіллі Шрі Крішна Раджкумар Намбутірі.

Прикуті ланцюгами, осідлані та прикрашені, слони відіграють важливу роль у храмових святах у Кералі. Цей індійський штат є домівкою для приблизно п’ятої частини з близько 2500 слонів, яких утримують у неволі.

Піддавати живих слонів надзвичайно гучним звукам під час фестивалів жорстоко, заявили представники PETA у понеділок. Вони закликають всі храми штату перейти на механічних слонів.

Зоозахисники вказують, що утримання у неволі робить тварин агресивними. За деякими даними, за останні 15 років слони вбили 526 людей лише у Кералі. 

Минулого тижня Центр дослідження прав тварин написав головному міністру штату про збільшення смертності ссавців, зазначивши, що 138 слонів, які утримувалися в неволі, померли в Кералі між 2018 та 2023 роками.

Раніше BitukMedia розповідало про лісових слонів, які щодня допомагають нашій планеті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі