Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські волонтери виготовили тисячі деталей для військових на 3D-принтерах

Важливо

Волонтер В’ячеслав у Броварах Київської області виготовляє деталі для українських військових за допомогою чотирьох 3D-принтерів, сканера та термопласт-шприц-преса. Загалом виготовив кілька тисяч деталей для дронів та літаків.

Про те, як іде робота, чоловік розповів Суспільному.

В’ячеслав виготовляє деталі для літаків, авто та безпілотників для ЗСУ, а також ручки для валіз, де зберігаються безпілотники. Загалом, він вже виготовив кілька тисяч деталей. Усередньому із партнерами друкують 100-300 деталей на місяць. Працює разом з трьома напарниками.

В’ячеслав родом із Миколаївщини. На Київщину переїхав 15 років тому. Свій перший 3D-принтер зібрав самостійно.

“Почалося все з маленького хобі. Я зібрав свій перший 3D-принтер. До цього я бачив, як він друкує в магазині. Я не хотів його купувати, хоча й була така можливість. Хотів краще розуміти, як він працює. Подивився в інтернеті, подивився на YouTube, і зібрав його з того, що в мене було на балконі”, – розповідає чоловік.

Чоловік розповідає, що почав допомагати військовим після початку повномасштабної війни. Щоб збирати кошти для безоплатної допомоги військовим, він з командою виготовляє вироби для цивільних – за них назначає ціну.

Коли Україна стикнулася із відключеннями електроенергії, В’ячеслав працював вночі та придбав генератор, щоб забезпечити роботу своїх пристроїв.

Як повідомляло BitukMedia. мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі