Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

The New York Times опублікував комікс української ілюстраторки про війну

Важливо

У виданнi The New York Times опублікували комікс української ілюстраторки Жені Олійник What We Had To Lose («Що нам довелося втратити»). В ньому вона розповідає історію свого партнера, який пішов на війну, але не зміг повернутися до цивільного життя. Зрештою, їм довелося розійтися, і чоловік загинув.

Комікс можна переглянути за посиланням.

У коміксі Женя Олійник розповідає дві паралельні історії. Одна із них – це історія її колишнього партнера, який вирушив на війну у 2015-му. Хоча чоловік повернувся з війни живим, він не зміг адаптуватися до цивільного життя і згодом загинув у віці 28 років.

Паралельно ілюстраторка розповіла історію про іншого ветерана, який із дружиною відкрив пекарню Veterano Brownie у Києві, щоб знайти спосіб підтримати себе та свою сім’ю. Вони теж розлучилися пізніше. Чоловік повернувся на фронт, а його колишня дружина знайшла собі нове покликання – працює воєнним фотографом.

Спочатку комікс опублікували у журналі коміксів Strapazin – для цього видання Женя його i намалювала, розповідає художниця у Twitter.

“Я писала це, намагаючись усвідомити скорботу за життям, яке ми могли мати, життям без російського насильства і терору”, – пише вона.

Як повідомляло BitukMedia, y Харкові видали перший ліцензійний комікс про Пса Патрона. Ідея, сценарій та розробка мальованої історії “Пес Патрон  і Шкарпетковий монстр” належать дитячій письменниці Юліті Ран.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі