П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтери зібрали на дрон для ЗСУ 100 тис. грн завдяки переробці сміття

Важливо

Волонтери із Дубно на Рівненщини зібрали вторсеровини – паперу, пластику та скла – на 100 тис. грн. Цю суму вони передали на потреби ЗСУ.

Про це повідомила Рівненська ОВА у Facebook.

Екологічну ініціативу заснував один із “Волонтерів на Конторській” на Рівненщині. Тепер волонтерів підтримують не лише місцеві мешканці, а й жителі інших сіл. Вони регулярно привозять вторсировину.

Все почалося із необхідності збирати гроші на волонтерську касу. Аби роздобути кошти, волотери почали приймати пластик, скло, алюмінієві бляшанки, використану харчову плівку, картон. Зібрані матеріали передають  підприємцю із Костополя, який їх переробляє.

100 тис., які зібрали волонтери – це вартість дрона. Тепер вони його куплять і передадуть ЗСУ.

“Дуже тішимося з того, що вже маємо постійних «відвідувачів», які приносять нам вторсировину. Вони почали добре орієнтуватися на складі і знають, куди і що варто класти”, – каже керівниця “Волонтерів на Конторській” пані Інна.

Як повідомляло BitukMedia, мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі