Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Львівські хірурги сформували пацієнту палець із частини його ребра

Важливо

У львівській лікарні Св. Пантелеймона відновили палець 24-річному Назару із частини його ребра. Пацієнт травмував кисть під час гри у футбол кілька років тому і на пальці утворилася доброякісна пухлина.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова на сторінці у Facebook.

Назар звернувся до медичних спеціалістів зі скаргами на сильний біль в безіменному пальці лівої руки. Він травмував кисть чотири роки тому під час гри в футбол, але не звертався за медичною допомогою, думаючи, що це просто отримав забій.

Молодий чоловік відчував постійний біль та поколювання. Але Назар займався самолікуванням. Останні декілька місяців воно не допомагало, тому він звернувся до лікарів.

Медики визначили, що у чоловіка доброякісна пухлина кістки, від якої потрібно негайно позбутися. Лікарі виконали операцію в два етапи, видаливши пухлину та реконструювавши кістку.

Для другого етапу використали імплант з частини ребра Назара та металоконструкції для фіксації. Лікарі забезпечують перев’язки пацієнту. Через місяць йому знімуть гіпс, але доведеться пройти ще півроку реабілітації.

Як повідомляло BitukMedia, захисники України Андрій Гідзун та Віталій Іващук безкоштовно отримали біонічні протези від британської компанії Open Bionics. Їх встановили у клініці Superhumans Center на Львівщині, яка готується прийняти повномасшабний набір пацієнтів. Протезування буде відбуватися за рахунок донорських коштів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі