Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські студенти розробили унікальне багі для військових

Важливо

Викладачі та студенти Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва створили унікальне багі “ГУРКІТ”. Воно має відсіки для зброї та здатне перевозити поранених. Машина, яка має ще кілька важливих технічних переваг, уже найближчим часом буде на фронті.

Про це на своєму сайті повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Унікальність конструкції полягає в тому, що двигун розташований посередині, що забезпечує ідеальну прохідність транспортного засобу. Багі має відсік для різного озброєння та дві точки для фіксації кулеметів, а одне з трьох сидінь може повністю складатись для перевезення поранених.

Серед переваго багі – центральне розташування двигуна, низький центр ваги, високий кліренс і незалежна підвіску ззаду і спереду. Дискові гальма по колу забезпечують безпеку під час руху, а відсутність передніх та задніх завіс кузова забезпечує можливість встановлення великої кількості обладнання. Багі можна модифікувати в залежності від потреб користувачів, що робить його універсальним та досить простим у ремонті.

Розробкою цього проекту протягом 7 місяців займались учні та вчителі училища. Вже на наступний тиждень ці всюдихідні автомобілі будуть використовувати на передовій військові.

Як повідомляло BitukMedia, волонтер В’ячеслав у Броварах Київської області виготовляє деталі для українських військових за допомогою чотирьох 3D-принтерів, сканера та термопласт-шприц-преса. Загалом виготовив кілька тисяч деталей для дронів та літаків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі