П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили перший Центр стресостійкості

Важливо

У Києві відкрили перший в Україні Центр стресостійкості. Його фахівці допомагатимуть різним соціальним та професійним групам населення, а також демобілізованим військовим та їхнім родинам справлятися зі стресом. Українські психологи пройшли навчання за програмою Israel Trauma Coalition.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Співробітники Центру стресостійкості вивчали методи та прийоми, які використовують в Ізраїлі для допомоги людям, постраждалим від війни. Центр допоможе людям впоратися зі стресом. Там надаватимуть індивідуальну першу психологічну допомогу та групову психологічну допомогу.

У центрі також дбатимуть про зміцнення стресостійкості працівників соціальної, комунальної, медичної та освітньої сфери, а також тих, хто надає публічні та адміністративні послуги.

У центрі працюють 15 психологів, але у майбутньому планується розширення штату та створення мережі консультаційних локацій.

Як повідомляло BitukMedia, волонтерка Наталія Попова, керівниця Центру порятунку диких тварин, врятувала із зони бойових дій левів, тигрів, ведмедя та інших тварин. Разом із UAnimals вона рятує тварин із гарячих точок та визволених територій. Загалом врятувала від окупантів понад 600 звірів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі