Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Чорнобилі помітили унікальних лосів-двійнят

Важливо

У Чорнобильській зоні відчуження помітили двох дорослих лосів. Тварини мирно реагували один на одного. Зоологи припустили, що ці лосі є двійнятами, які виросли разом.

Про це повідомляє сторінка Чорнобильського Радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Працівники заповідника розповідають, що зазвичай у самки лося народжується одне теля. Але інколи, коли їжі вистачає, новонароджених може бути двоє, найчастіше – однієї статі, лосенят. Такі малюки можуть “впізнавати” один одного в дорослому віці.

Можливо, лосі, яких побачили у заповіднику, як раз і є такими колишніми двійнятами, які виросли разом, а тепер знову об’єднались. Швидше за все, до осені – поки не зміцніють роги та не розпочнеться період гону. Тоді для самців вже нема ні друзів, ані родичів, лише інстинкт розмноження.

А поки “двоє схожих дорослих лосів мирно співіснують серед свіжої зелені, що поступово затягує колишнє згарище, розповідають у заповіднику.

Нагадаємо, 9 листопада 2017 роду лося внесли до Червоної книги України.

Як розповідало раніше BitukMedia, на Білгородський острів, який є частиною Дунайського біосферного заповідника, випустили 20 європейських ланей та 20 благородних оленів. Акцію у дельті Дунаю провели за підтримки гранту Європейського фонду повернення диких тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі