Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Донька отримала листи батька часів Другої світової

Важливо

76-річна Керол Болін із американського Вермонта отримала любовні листи, які її батько Клод Смайт писав дружині Марі під час Другої світової. Ці листи знайшла інша пара 30 років тому.

Майже детективну історію розповідає New York Post.

Листи американського війського знайшла Доті Керні та її чоловік ще у 1990-х. Вони купили будинок у Стейн-Айленді , який потребував ремонту, і знайшли сховок листів від Клода до Марі, датованих Другою світовою.

Керні зізнається, що читала і перечитувала ці листи протягом майже 30 років, а нещодавно вирішила знайти родичів подружжя.

“Я не могла викинути ці листи – на стільки вони були гарними. Я сказала чоловікові, що колись ми знайдемо власника”, – пригадує Керні.

Жінка нещодавно побачила Tik-Tok-блогерку і “дослідницю реліквій” Челсі Браун у популярному у США шоу Келлі Кларксон. Керні звернулася до Браун і попросила про допомогу.

Браун спеціалізується на артефактах часів Другої світової війни та Голокосту. Вона звернулася до MyHeritage.com, які спеціалізуються на створенні родових дерев, та зуміла майже миттєво знайти дані про Смайтів, а за ними – і Керол Болін.

Love letters from a World War II sailor to his wife were found inside the walls of a Staten Island home.
MyHeritage.com

Болін розповідає, що її батьки одружилися та провели медовий місяць у Нью-Мексико, потім Клод приєднався до військово-морського флоту, який на той час знаходився у південній частині Тихого океану. Марі переїхала до Каліфорнії і працювала в авіації – так хотіла бути ближче до чоловіка і допомогти йому на війні.

Клод розповідав про своє життя на фронті – як вони купували собі обіди за п’ять центів та ходили у кіно. Марі із 12 років хворіла на ревматичну лихоманку, і чоловік завжди цікавився про її самопочуття.

1949-го закохані повернулися до Нью-Йорка, оселилися у містечку Елтінгвілль і там листи закинули на горище. Померли Клод та Марі у 1974-му. Після того переїхала і Керол.

“Листи повернули їх назад. Я скучила за ними і багато плачу іноді. А тепер я почуваюся, наче вони знову тут”, – розповіла Керол.

Як повідомляло BitukMedia, команда дешифрувальників-аматорів випадково знайшла у Національній бібліотеці Франції стіс старовинних зашифрованих текстів. Десятки років ніхто не підозрював, що рукописи з архівів — це секретні листи опальної шотландської королеви Марії Стюарт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі