Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вбивчий стрес – папуги побачили повітряну кулю і померли з переляку

Важливо

У нідерландському місті Хертогенбос суд зобов’язав повітроплавця сплатити компенсацію господарю папуг. Його вартісні пташки побачили повітряну кулю і померли від переляку

Про це повідомляє Dutch News.

Птахи загинули в березні 2017 року. Тоді повітряна куля, що брала участь у змаганнях, пропливла лише за 50 метрів від їхніх кліток. Звук пальника кулі викликав у пернатих сильний стрес і, як результат, спричинив серцевий напад.

Власник папуг оцінив свій збиток у 113 тисяч євро. Він втратив жовтошийного амазона вартістю 1250 євро та пару гіацинтових ара вартістю 40 тисяч євро. Позивач також просив не забути про потомство, яке птахи могли б зробити, якби залишилися живими.

Жовтошийний амазон. Фото – petguide

Компанія з міста Схейндел, якій належала куля, визнала, що вона летіла нижче 300 метрів, але сумнівалась, що причиною смерті папуг стала саме ця обставина.  Свідком у суді виступив власник зоопарку та експерт з папуг Річард Луманс. “Папуги помирають від гострої серцевої недостатності, а не від будь-якого несподіваного шуму”, – заявив він.

Суддя відхилив альтернативні припущення про причину смерті папуг. Але обмежив компенсацію 55 тисячами євро.

Як повідомляло раніше BitukMedia, збирач кедрових горіхів на прізвище Ху із китайської провінції Хейлунцзян промандрував 300 км на повітряній кулі, наповненій воднем. Під час роботи на одній із крон він втратив контроль і його знесло вітром.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі