Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пролетів 300 км – збирача кедрових горіхів на повітряній кулі знесло вітром

Важливо

Збирач кедрових горіхів на прізвище Ху із китайської провінції Хейлунцзян промандрував 300 км на повітряній кулі, наповненій воднем. Під час роботи на одній із крон він втратив контроль і його знесло вітром.

Про це повідомляє CNN.

Традиційно китайці одягали черевики із шипами на підошвах і видиралися у крони кедрів, які можуть виростати до 20 м. Іноді збирачі горіхів зривалися і розбивалися насмерть. Останніми роками китайці почали використовували повітряні кулі, надуті воднем або гелієм, щоб піднятися до крони.

У неділю 4 серпня Ху і ще один китаєць працювали на надутій воднем повітряній кулі. Коли її почало зносити вітром, один із них зістрибнув, а Ху не наважився.

У вівторок його вдалося знайти за сигналом мобільного. До пошукової операції залучили 500 поліцейських та пожежників. Чоловіка знайшли, коли помітили повітряну кулю, яка застрягла на дереві.

Ху сказав, що він уже майже втратив надію. Від перебування в лісі дуже замерз і зголоднів. Однак, йому вдалося уникнути травм – має лише невеликі забої на боках після спуску з дерева.

Ось так збирають кедрові горіхи за допомогою повітряної кулі

Час від часу китайців, які працюють на повітряній кулі, зносить вітром – але не так далеко, як Ху. Наприклад, 2017-го двоє чоловіків збирали кедрові горіхи на плоскогір’ї Чанбайшань. Їх віднесло на 10 км. Після приземлення поліція їх заарештувала за порушення правил повітроплавства.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 16 годин провів 62-річний француз у перекинутому парусному човні в Атлантичному океані біля берегів Іспанії. Ім’я моряка не повідомляють. Чоловікові вдалося вижити, бо на судні утворилася повітряна бульбашка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі