Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені назвали новий вид тарганів на честь покемона

Важливо

У Сінгапурі вчені виявили новий вид тарганів та назвали його на честь покемона Феромоси. Комаха отримала офіційну назву Nocticola pheromosa. Ентомологи відзначили певну схожість між реальним тарганом і монстром з гри.

Про це пише Futurity.

За словами ентомолога Фу Маошена, назва виду пояснюється візуальною подібністю між тарганом і покемоном. А саме довгою антеною та крилами, що нагадують каптур. Крім того, вчені-першовідкривачі — фанати знаменитого мультсеріалу та гри.

“Я як один з тих тренерів жуків у грі Pokémon, ходжу в різні місця, щоб дізнатися більше про те, які комахи у нас є. Це сприяє роботі музею в галузі досліджень та освіти та веб-сайту “Біорізноманіття Сінгапуру”, який є чимось подібним до нашого місцевого покедекса”, — зазначив Маошен.

Ентомолог та співавтор відкриття Фу Саосенг розповів, що порівнює свою роботу з полюванням на покемонів: він також подорожує по всьому світу і намагається дізнатися якнайбільше про види, які він зустрів. 

Оскільки обидва дослідники є фанатами покемонів, вони вирішили офіційно зафіксувати назву. Nocticola Pheromosa було внесено до Журналу азіатсько-тихоокеанської ентомології 27 лютого.

Феромоза – ультра-звір, що нагадує антропоморфного, жіночої статі таргана. Фото – NUS

Це не перший подібний випадок: в Австралії три види жуків були названі на честь покемонів – Артікіно, Молтрес та Запдос.

Вперше таргана виявили ще у 2016-2017 роках у лісі заповідника Букіт Тімах, але фахівці довгий час не могли ідентифікувати комаху. Nocticola pheromosa, як правило, живе в більш ізольованих екосистемах, тому вченим доведеться детальніше вивчити новий вид.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Японії припинили показ аніме-серіалу “Покемон”. Він тривав 26 років.

Нещодавно австралійські вчені виявили пять нових видів жаб. Одна з них отримала ім’я на честь дружини одного з дослідників. А в Еквадорі відкрили нову жабу з рожевими очима та назвали на честь Джона Толкіна. Новий вид “безсмертних” назвали на честь подруги лорда Волан-де-Морта. А дружина президента США Джилл Байден отримала сорт тюльпанів свого імені. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі