Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Європейський студент проїхав 365 км на велосипеді за один день на підтримку України

Важливо

21-річний студент із Нідерландів Флоренс вант-Гофф  проїхав на велосипеді 365 км 24 лютого цього року. Таким чином висловив підтримку Україні, яка провела у війні цілий рік. Флоренсу вдалося зібрати 7,8 тис. євро на підтримку України.

Про це розповідає Укрінформ.

Флоренс збирає гроші для України через платформу Go Fund Me. Внески все ще можна робити, попри те, що акція закінчилася.

Хлопець розповідає, що підтримував Україну від самого початку повномасштабного вторгнення. Він навіть думав стати бійцем Іноземного легіону.

“Я думав приєднатися до  різних ініціатив в Україні – знаходитися там, вивозити людей, робити щось в Україні або зокрема, приєднатися до  міжнародного легіону. Але це ні в що не переросло. З різних причин я тоді не зміг поїхати в Україну”, – пригадує хлопець.

Флоренс розповідає, що для нідерландського студента звично їздити на велосипеді. Тож він вирішив здійснити акцію саме у вигляді символічної поїздки. Мав тиждень канікул, і присвятив його підготовці.

Хлопець стартував із міста Гауда, а фінішував у місті Ваддінксвен, де живуть його батьки. Розповідає, що акцію підтримали і мер міста, і місцеві мешканці.

Флоренс каже, що коли у дорозі йому ставало погано, він переглядав фотографії понівечених українських міст, а також рештки збитого російським “Буком” літака рейсу МН17, де загинули 196 громадян Нідерландів.

Зібрані кошти студент відправив до  Zeilen van Vrijheid, організації, яка підтримує українських медиків. Їх вкладуть у новий великий проєкт, який називається disaster relief complex – це переносний мобільний пункт надання первинної допомоги. Він розгорається за 10 хв та може надати допомогу 50 пацієнтам до прибуття швидкої допомоги. Дані пункти будуть використовувати у разі ракетних атак на житлові будинки.

Загалом фонд Zeilen van Vrijheid придбав для України 130 машин швидкої допомоги.

Як повідомляло BitukMedia, Премія Ґонґадзе й PEN створили Платформу памʼяті журналістів, загиблих на війні під назвою “RECвієм”. На платформі зібрали інформація про 48 журналістів і журналісток, які загинули після початку повномасштабного вторгнення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі