Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік пограбував заправку на $23 – потім 14 років переховувався у печері

Важливо

Китаєць Лю Моуфу із селища Сінтан провінції Хубей пограбував зі спільниками у 2009 році автозаправку на $22.5. Після цього він утік та переховувався у горах у печері 14 років. За цей час у нього народився oнук.

Про це повідомляє блог zhuanlan.zhihu.

Лю було за 30, коли він разом з трьома спільниками пограбували заправку та вкрали з неї 156 юанів і два мобільні телефони. 60 юанів вони швидко витратили на їжу та феєрверки. Зрештою у кожного з них лишилося $4,6.

За деякий час спільників Лю заарештували. При чому родича Моуфу, який брав участь у пограбуванні і переховувався до 2012 року, знайшли, коли він спробував влаштуватися працювати на фабрику.

Тож аби уникнути в’язниці, Моуфу вирушив до лісу, де переховувався у карстовій печері, поки поліція обшукувала будинок та допитувала родину. При цьому, поліцейські не здавалася. Попри те, що Моуфу родом із маленького гірського селища і до нього складно дістатися гірською дорогою, китайські поліцейські багато років приходили до родини злочинця і розшукували самого Моуфу.

2017-го поліція майже змогла затримати чоловіка, переодягнувшись співпробітниками служби боротьби із бідністю. Але злочинцеві знову вдалося втекти до лісу.

Час від часу Лю навідувався у село, щоб вкрасти у людей картоплю та м’ясо та побачитися із батьками на кілька хвилин. Під час великих фестивалів чоловік теж заходив у село. Але поліція його помічала, і щоразу доводилося тікати.

Лю узяв із собою за компанію лише кількох собак, аби ті боронили його від диких тварин. Так, перебиваючись іноді крадіжками, а іноді полюванням та збиранням ягід, чоловік протримався 14 років. Дружина і родина переконували його здатися, коли він приходив до них. Але чоловік відмовлявся. Так він пропустив похорони батька і весілля сина, а також народження внука.

12 лютого цього року Лю сам здався поліції – після тривалих умовлянь з боку родини.

“Мені більше 50 років, моя дружина нездужає, і в мене такий чудовий онук. Я хочу жити нормальним життям!” – сказав чоловік.

Однак, поліція каже, що Моуфу все рівно не уникне покарання. Зараз його допитують слідчі, а потім чоловіком займеться прокуратура. Його спільників засудили до 10, 11 та 4 років позбавлення волі.

Як повідомляло BitukMedia, небезпечного розбійника на ім’я Ом Пракаш, відомого як “Паша”, затримали індійські правоохоронці. Він переховувався 30 років і встиг знятися у 28 фільмах. Два останні роки його вважали найбільш розшукуваним злочинцем у індійському штаті Гар’яна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі