Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Премія Ґонґадзе й PEN створили Платформу памʼяті журналістів, загиблих на війні

Важливо

“RECвієм” – так називається платформа пам’яті журналістів, загиблих внаслідок повномасштабної війни рф проти України. Її створили премія імені Георгія Ґонґадзе й Український PEN. На платформі зібрана інформація про 48 журналістів і журналісток, які загинули після початку повномасштабного вторгнення.

Про це розповідає The Village.

Серед них є історії восьми українських і закордонних медійників, вбитих під час виконання журналістських завдань – фотожурналіста Макса Левіна, оператора Fox News Пʼєра Закшевського, співробітника Time Брента Рено, журналіста французького телеканалу BFM TV Фредеріка Леклера й литовського режисер Мантаса Кведаравічюса, якого розстріляли російські військові під час зйомок документальної стрічки в Маріуполі.

Також розміщені історії тих, хто загинув внаслідок обстрілів, від рук російських вояків в окупованих містах і на фронті.

Місця загибелі журналістів позначені на мапі. Уся інформація доступна українською й англійською мовами.

У 2022 році в світі під час виконання робочих завдань загинули 67 журналістів. Найбільше смертей – в Україні, повідомляли в Міжнародній федерації журналістів (IFJ).

В Україні також створили платформу “Меморіал: вбиті росією” – для збереження пам’яті про цивільних, які загинули внаслідок війни з рф.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі