Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська правозахисниця увійшла до списку “Жінка року 2023” за версією журналу Time

Важливо

Українська громадська активістка та правозахисниця Олена Шевченко потрапила до міжнародного списку “Жінка року 2023”, який склав американський журналі Time. Разом з нею – ще 11 борчинь за справедливість та рівноправ’я у світі.

Про це повідомив сайт видання.

Олена Шевченко у 2017-му разом із соратницями заснувала київську некомерційну організацію “Інсайт”, що підтримує жінок і представників ЛГБТКІ-спільноти.

Із початку війни Олена та її команда збирали донати на аптечки та гормони для трансгендерів. у 2022 році вони зібрали понад 400 тисяч доларів від різних донорів та кампаній.

Україна опинилася в одному списку разом із американськими акторками Кейт Бланшет, Анджелою Бассетт, футболісткою Меган Рапіно та боксеркою Рамла Алі. Шевченко написала у Twitter, що для неї велика честь бути в одному списку із такими знаменитостями.

Як повідомляло BitukMedia, Премія Ґонґадзе й PEN створили Платформу памʼяті журналістів, загиблих на війні під назвою “RECвієм”. На платформі зібрали інформація про 48 журналістів і журналісток, які загинули після початку повномасштабного вторгнення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі