Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Могла б ніколи не вилупитися – визначили найстарішу курку світу

Важливо

Курку із американського міста Ватерлоо штату Мічиган на прізвисько Пінат (“Арахіс”) визнали найстарішою у світі. Вона прожила 20 років і 304 дні – і досі добре тримається. Але Пінат могла б не вилупитися або загинути відразу після народження.

Про це повідомляє UPI.

Пінат є гібридом бельгійської породи бородатих курей та породи нанкін. Вік птахки підтвердила ветеринар Джулія Паркер, яка спостерігає за Пінат із 2003 року. Курка має кілька внуків та правнуків, які живуть у її курнику.

Курка належить жінці на ім’я Марсі Дарвін.

Дарвін розповіла, що почала рятувати курей від забою у 1990-х. На початку 2000-х курка породи нанкін знесла яйця після “любовного роману” із півнем породи мільфльор.

Дарвін сказала, що з одного яйця курча не вилупилося, і вона готувалася викинути його в ставок, щоб його з’їли риби та черепахи. Аж раптом почула тихе цвірінькання.

«Зрештою я витягнув курча з яйця. Воно цвірінькало слабше, ніж спочатку, і я перемайлася, що пташеня не виживе. Це був слабкенький вологий клубочок у моїй руці. Я загорнула його в рушник і несла близько до свого серця, а іншою рукою встановлювала клітку та встановлювала нагрівальну лампу”, – сказала вона.

Мати-курка відмовилася від Пінат, і курча почало вважати мамою Дарвін.

“Я тоді зрозуміла, що у мене є домашня курка, принаймні на певний час”, – розповідає жінка.

Так Пінат прожила уже майже 21 рік і досі живу разом із господинею. Влітку вона бігає вулицею, а взимку Дарвін забирає її до оселі.

Зараз Пінат – поважна літня леді, але вона знає свої ім’я і любить, коли її обіймають, каже Дарвін.

Як повідомляло BitukMedia, популяція звичайного (європейського) їжака останніми роками швидко скорочується. Щоб розібратися в причинах загибелі тварин та з’ясувати, як довго живуть їжаки у дикій природі, датські вчені у 2016 році попросили співгромадян приносити знайдені тушки загиблих їжаків. Так був знайдений Торвальд – найстаріший їжак у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі