Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

100 л молока щодня – жінка керує домашнім підприємством, поки чоловік і син на війнi

Важливо

Юлія Гудожнікова із села Макіївка на Чернігівщині самостійно керує домашнім молочним підприємством, поки її син та чоловік воюють на фронті. Щодня вона скуповую у сусідів та переробляє на сир понад 100 л молока.

Про це повідомляє ШоТам.

Домашній молочний бізнес родина Гудожнікових має уже 11 років. Але після російського вторгненя 2014 року на фронт пішов чоловік Юлії. А після початку повномашстабної війни – і син.

“Молоко я беру у наших односельчан, вони мені його приносять додому, по хорошій ціні беру – 60 гривень за банку. Вони, звісно ж, задоволені, що я беру так дорого. І з роками, у кого було одна-дві корови, тепер уже у них чотири корови, тому що це дійсно вигідно”, – розповідає Юлія.

Підприємство переживало скруту під час відключень світла. Але Український ветеранський фонд допоміг із генератором – надав кошти, які склали половину вартості пристрою.

Як повідомляло BitukMedia, Марія Кобець із Брусилова на Чернігівщині 9 місяців займається ковальством замість чоловіка. Той пішов на фронт воювати за Україну. Жінка хоче, аби кузня “не застоювалася” до його повернення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі