Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Помер собака, фото якого стало легендарним мемом

Важливо

В Японії помер всесвітньо відомий собака породи шиба-іну з кличкою Кабосу, який став прообразом мема про Doge. А також був “обличчям” криптовалюти Dogecoin. Улюбленцю було 18 з половиною років. З 2022 року Кабосу хворів і останнім часом вже не міг пересуватися самостійно — лише на ходунках.

Про це у своєму блозі повідомила власниця собаки Ацуко Сато, пише Sky News.

За її словами, Кабосу помер уві сні вранці 24 травня. У грудні 2022 року собаці діагностували хронічну лімфолейкемію (тип онкологічного захворювання крові) і гострий холангіогепатит (запальне захворювання печінки і жовчовивідних шляхів).

Попри недуги, останні місяці життя Кабосу все ще активно проводив час — на початку травня на одному з японських телеканалів показували, як собака відпочиває біля власної статуї у місті Сакура. У рідному місті Кабосу встановили пам’ятник та розмістили її зображення на люках. Шиба-їну Кабосу вважався довгожителем своєї породи.

Кабосу народився 2005 року. Ацуко Сато, вчителька з Японії, взяла собаку з притулку для тварин у 2008-му. А у 2010 році жінка опублікувала у Facebook фотографію свого улюбленця із зачудованим виразом морди, додавши до неї підпис: “Така забава… вау”.

Знімок став вірусним і протягом багатьох років його використовували як мем Doge. У 2021 році мем Doge продали за 4 млн доларів як незамінний токен (NFT).

Ім’я Доге, яке існувало ще до історії з Кабосу, стало частиною мема з японським собакою у 2012 році. Фотографії шиба-іну з різнокольоровими написами, виконаними шрифтом Comic Sans, для багатьох виявились уособленням іронічних життєвих ситуацій. Незабаром мем став одним з найбільш значущих інтернет-жартів. Зокрема, в 2019 році завірусився новий мем з накачаним Доге і Чимсом, що плаче поруч.

“Качок Доге та Чимс” – інтернет-мем про двох собак породи шиба-іну Доге та Чимса, що став популярним влітку 2020 року. Він є шаблоном для порівняння двох будь-яких предметів чи явищ: Доге уособлює силу, стійкість, впевненість, а Чимс — слабкість, боягузливість, безпорадність. Зображення – Wikipedia

Крім того, на честь Кабосу було названо криптовалюту Dogecoin. Зараз вона входить до десятки найбільших криптовалют при капіталізації понад 23 млрд доларів. У 2023 році Ілон Маск навіть замінив синю пташку в логотипі Twitter на пса Доге. Dogecoin за півгодини зріс у ціні на 30%. Власниця шиба-іну казала, що рада тому, що її вихованець став символом благодійності, оскільки об’єднання Dogecoin багаторазово брало участь у благодійних проєктах.

Як розповідало раніше BitukMedia, кіт, якого врятували пожежники англійського міста Престона, став зіркою соцмереж. А все через його невдоволену мордочку. Користувачі порівнюють пухнастого зі знаменитою мемною кішкою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі