Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Невдаха в коханні”: 70-річна самка фламінго відклала перше в житті яйце

Важливо

В Англії 70-річна самка фламінго з іменем Гертруда відклала своє перше яйце. Дивина, адже зазвичай ці птахи живуть близько 30-40 років. Довгі роки Гертруду вважали “невезучою в коханні”, проте все змінилося після знайомства з 37-річним самцем Гілом.

Про це повідомляє на своєму сайті заповідник Пенсторп, що у графстві Норфолк.

Гертруда живе в англійському заповіднику разом зі зграєю з 61 фламінго. Довгий час вона не могла знайти собі партнера, через що її вважали “невдахою в коханні”. Однак цього року все змінилося – вона зустріла 37-річного Гіла.

На жаль, відкладеною Гертрудою яйце виявилося незаплідненим і з нього не вилупилося пташеня. Але, як зазначає BBC, співробітники заповідника вважають “неймовірним” сам факт появи яйця в такому віці. Вони також радіють, що Гертруда мала можливість реалізувати материнський інстинкт та отримати від цього задоволення.

Гертруда. Фото – Pensthorpe

В молодших самиць фламінго, які цього року відклалися яйця, пташенята з’являться на світ вже за кілька тижнів. “Гертруда завжди оберігає дитинчат у зграї, вона стане чудовою тіткою та нянею для майбутніх малюків,” – зазначають у заповіднику.

Гертруда — не найстаріша фламінго в історії. На сьогодні рекорд довголіття належить 83-річному фламінго на прізвисько Великий (Greater), який жив в австралійському зоопарку Аделаїди. У січні 2014 року його довелося приспати через серйозні проблеми зі здоров’ям.

Як розповідало раніше BitukMedia, стародавнє яйце фламінго віком від 8 до 12 тисяч років знайшли у Мексиці. Це перша подібна знахідка на території континентальної Америки. На думку вчених, вона доводить, що колись фламінго жили у Центральній Мексиці.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі