Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У несподіваному місці знайшлось викопне яйце фламінго віком 8-12 тисяч років

Важливо

Cтародавнє яйце фламінго віком від 8 до 12 тисяч років знайшли у Мексиці. Це перша подібна знахідка на території континентальної Америки. На думку вчених, вона доводить, що колись фламінго жили у Центральній Мексиці.

Про це розповідає Voice of America.

За даними Мексиканського національного інституту антропології та історії, яйце знайшли на місці будівництва міжнародного аеропорту Felipe Ángeles в муніципалітеті Санта-Люсія (штат Мехіко). 

Вчені припускають, що раніше на цьому місці було озеро. У дослідженні сказано, що яйце завдовжки 9,35 см та завширшки 5,58 см знайшли в глинистому шарі ґрунту на глибині 31 см. За формою – довгасте із загостреними кінцями, без плям.

Вид на частину викопного яйця фламінго віком від 8000 до 12 000 років. Фото – Mexico’s National Institute of Anthropology and History

Попри на вік, яйце збереглося у хорошому стані. За словами дослідників, це перше яйце фламінго, виявлене на території континентальної Америки. 

Нагадаємо, сучасні американські фламінго, відомі своїм яскраво-рожевим пір’ям, зустрічаються здебільшого в Південній Америці, Карибському басейні, на півострові Юкатан і на південно-східному узбережжі Сполучених Штатів. Але викопне яйце, на думку вчених, доводить, що фламінго були частиною озерних ландшафтів Центральної Мексики і що ці озера зазнали значних змін, можливо, через вплив навколишнього середовища, викликаний заледенінням та вулканічною активністю.

Як розповідало раніше BitukMedia, “камінь” з агатом всередині виявився яйцем динозавра віком понад 60 млн років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі