Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Інфлюєнсер Бога”: католицька церква канонізує 15-річного хлопця, який помер від лейкемії

Важливо

Папа Римський Франциск схвалив канонізацію італійця Карло Акутіса. Хлопець народився в Лондоні у 2006 році, а у віці 15 років помер від лейкемії. За життя підліток просував релігію в інтернеті, йому також приписують скоєння двох “посмертних див”.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на прес-центр глави католицької церкви.

Хлопець, який у віці 15 років помер від лейкемії, стане першим святим Католицької церкви, який належить до покоління міленіалів (людей, які народилася на початку 1980-х-кінці 1990-х років, — ред.)

За життя підліток створював сайти та просував релігію в Мережі, через що його називають “інфлюєнсером Бога”.

Папа Римський підтвердив два “посмертних дива”, що сталися завдяки Карло Акутісу.

Зокрема Карло приписують одужання 7-річного бразильського хлопчика від рідкісного вродженого захворювання, що вражає підшлункову залозу. Хворий доторкнувся до однієї з футболок Акутіса. Також від імені дитини до померлого хлопця молився священник. Завдяки цьому в 2020 році його зарахували до блаженних — це перший крок до канонізації.

А тепер, після зустрічі з відділом святих Ватикану, Папа Римський схвалив публікацію подробиць про друге диво, створене Карло. Йдеться про порятунок 21-річної Валерії Вальверде з Коста-Рики, яка отримала важку травму голови при падінні з велосипеда у Флоренції, зазначає Vatican News.

У липні 2022 року мати постраждалої перед тяжкою операцією дочки помолилася біля труни Карло. Того ж дня лікарі, які до цього давали невтішні прогнози, повідомили жінці, що її дочка несподівано почала самостійно дихати, рухати верхніми кінцівками та розмовляти. Через 10 днів дівчину виписали з реанімації, а сканування показало, що забій головного мозку зник. Вже за два місяці дівчину перевели на реабілітаційну терапію, а ще за місяць вона разом із матір’ю вирушила до гробниці Акутіса в місті Ассізі.

Коли померлому приписують два дива, які схвалює Папа Римський, він претендує на зарахування до лику святих. Коли саме Карло Акутіса канонізують, поки що не відомо. Папа Римський Францискі заявив про намір зібрати кардиналів для обговорення деталей канонізації підлітка.

Карло Акутіс народився у Лондоні в 1991 році. У дитинстві разом із батьками-італійцями хлопець переїхав до Мілану. Карло допомагав поширювати римо-католицьке вчення в інтернеті аж до своєї смерті від раку крові у 2006 році.

Фото – vaticannews.va

Антонія Сальцано, мама хлопця, розповідала, що з трирічного віку її син постійно просив заходити до церков, повз які вони проїжджали в Мілані, і жертвував свої кишенькові гроші бідним людям у місті. За її словами, Карло також підтримував однокласників, чиї батьки розлучалися, захищав однолітків-інвалідів, коли над ними знущалися, носив їжу і спальні мішки міланським безхатченкам, яким не було де спати.

Хлопець навчився програмувати ще в початковій школі, а потім використовував свої навички для створення вебсайтів для католицьких організацій. Зокрема, один із них документував чудеса по всьому світу.

Фото – ANSA/ CARLOACUTIS.COM

Як розповідало раніше BitukMedia, Ватикан випустив нову інструкцію, яка стосується “нерукотворних образів”, “богоявлень”, мироточіння та інших, як вказано в документі, “надприродних явищ”. Відтепер визнавати наявність “надприродного” зможе лише Папа Римський, а не місцевий єпископ. Це перше оновлення інструкцій із 1978 року і пов’язане воно із запружденням релігійних фейків у соцмережах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі