Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мамина радість – однорічний хлопчик став наймолодшим художником світу

Важливо

Однорічного хлопчика із Гани на ім’я Ейс-Ліам Нана Сем Анкра визнали наймолодшим художником світу серед чоловіків. Мама каже, що роботи сина нагадують їй твори Джексона Поллока.

Про це розповідає ВВС.

Ейс-Ліам офіційно отримав титул минулого понеділка. Тоді йому виповнився 1 рік і 152 дні.

Мама – Шантель Куукуа Еган – каже, що коли отримала листа від Книги рекордів Гіннеса, вона просто втратила землю під ногами і дякувала богу.

Шантель каже, що талант сина проявився, коли йому було лише шість місяців. Зараз він уже розуміє, які кольори поєднуються із якими.

У Книзі рекордів Гіннеса відзначають, що Ейс-Ліам уже має проводити професійні виставки і продавати свої роботи.

Однак Ейс-Ліам уже і без того продав 15 своїх робіт. Він брав участь на виставці на початку цього року, дев’ять із його 10 картин купили. Перша леді Гани Ребекка Акуфо-Аддо звернула увагу на хлопчика та замовила йому картину.

Ребекка Акуфо-Аддо (ліворуч) замовила малюку картину

Шантель розповідає, що Ейс-Ліам познайомився із фарбами випадково. Вона малювала картину для Міс Всесвіт 2023, а хлопчик бавився поруч. Аби якось зайняти його, Шантель розстелила полотно на підлозі, дала сину фарби, і він собі борсався у них. У результаті вийшов шедевр. “Я так його і назвала – Повзання”, – каже жінка.

Піврічний Ейс-Ліам малює. Фото: Chantelle Kuukua Eghan

Вона виховує сина без батька і просто не мала на кого його лишити.

Хлопчик зацікавлений у яскравих фарбах, а його динамічні роботи показують інтерес людини до відкриття речей.

Шантель хоче, щоб коли її син виросте, він був схожим на американського художника Джексона Поллока. “Той дозволив своїй внутрішній дитині бути із ним”, – каже художниця.

А поки вона сподівається, що Ейс-Ліам буде навчатися мистецтву професійно. Та закликає інших батьків дозволити дітям розвивати свої таланти.

Як розповідало BitukMedia, 19-річна Ліша Дахор із Нігерії подала заявку на встановлення рекорду Гіннеса – вона безперервно фарбувала жінкам нігті протягом 72 годин. За цей час дівчина вкрила лаком 4 тис. нігтів. Так хоче підтримати юних матерів, які виховують дітей без батька, як і вона.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі