Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чому це (не) смішно – друзі путіна у Німеччині пропонують видавати субсидії студентам “на шаурму”

Важливо

Популісти із пропутінської німецької партії Die Linke пропонують запровадити деражавні субсидії для студентів на кебаб. Зараз популярний у Німеччини різновид шаурми коштує 7.9 євро. Але є побоювання, що його ціна виросте на фоні інфляції до 10 євро. Тож путінські посіпаки поспішають заробити рейтинг в переддень виборів до Європарламенту.

Про ідею російських політичних проксі розповідає Sky.News.

Кебаб є дуже популярним у Німеччині і практично став національною стравою. Але тема про ціни на кебаб уже перетворилася на довготривалий жарт, каже прем’єр країни Олаф Шольц.

Але друзі путіна взялися боротися з інфляцією, кажуть, – “це не жарт, не інтернет-мем. Це серйозний крик про допомогу!”

Тож пропонують виділити із держави кошти, аби для дорослих кебаб коштував 4.9 євро, а для студентів – 2,5.

Ну не Україні ж на військову допомогу гроші виділяти!

Примітно, що такі одіозні і наче смішні заяви з’яляються напередодні виборів до Європарламенту. Там путіністи Die Linke ризикують взяти певний процент, оскільки війна із росією таки дійсно відчувається в Європі.

Відповідно, роблячи наче безглузді популістські заяви, друзі путіна можуть потрапити до Європарламенту – вибори відбужуться 6-9 червня. І хоча ця інституація не має вирішального значення для європейської політики, вона задає загальний тон, а також затверджує бюджет для інших органів ЄС.

Наприклад, нещодавно Європарламент визнав путіна нелегітимним президентом та не визнав вибори на окупованих територіях України.

До того Європарламент відмовився голосувати за бюджет для органів ЄС, допокоии Україні не знайдуть системи Patriot. Це був унікальний випадок політичного шантажу з боку Європарламенту.

Що ж буде, якщо понад 3% голосів у Європарламенті наберуть усілякі любителі шаурми типу Diе Linke, “Альтернатива для Німеччини” та інші друзі путіна – можна лише здогадуватися.

Як повідомляло BitukMedia, естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 км на велосипеді із Талліна до Києва за шість днів. До української столиці прибув 2 травня. Під час мандрівки йому вдалося зібратися 30 тис. євро на FPV дрони. Проте головною задачею було показати, що війна – лише на відстані велосипедної прогулянки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі